Films over het "Pact: Arbeidsmarkt over de grens!"

woensdag, 22 november 2017, 15:30

Op 17 november vond in Coevorden de afsluitende bijeenkomst van het “Pact: Arbeidsmarkt over de grens!” plaats. In het kader van deze bijeenkomst zijn er twee films geproduceerd. In de eerste film wordt er teruggeblikt op de twee jaar in het pact. Klik hier om de film te bekijken.

De afsluiting van het pact betekent niet het einde van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Volgens Christoph Almering, directeur-bestuurder van EUREGIO, was het pact alleen de startfase: “Nu moeten we dieper de praktijk in met experimenten en iedereen uitdagen mee te doen.”

Een dagje snuffelstage van een dag lopen aan de andere kant van de grens. Dat wil EUREGIO vanaf komend voorjaar organiseren. Hiervoor moeten werkgevers en werknemers samen worden gebracht. Dit nieuwe initiatief heet Experiment Grens. Het initiatief moet helpen om aan beide kanten van de grens het tekort aan vakmensen te verminderen.

Welke stappen zouden nog gezet moeten worden om de grensoverschrijdende arbeidsmarkt te voltooien? Wat zijn de plannen voor de komende jaren? In de tweede film werpen initiatiefnemers en andere betrokkenen een blik in de toekomst. Klik hier om deze film te bekijken.